Nova Vera İlk Hasat Organik Zeytinyağı, 600 m yükseklikteki organik sertifikasına sahip bahçelerimizde yetişen ve hiç zedelenmeden elle hasat edilen zeytinlerin soğuk zincirle Ayvalık'a taşınarak BRC ve ISO 22000 belgelerine sahip Nova Vera Ayvalık tesislerinde soğuk sıkım yapılması ile üretilir.
Serbest yağ asitliği değeri ise en çok %0,2'tir.
Zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda 6 noktada ısı ölçümü yapılarak hamurun 22°C'nin altında tutulması sağlanmaktadır. Erken hasat ve soğuk sıkım işleme prensipleri tam anlamı ile uygulanarak zeytinin meyvesinde doğal olarak çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin en üst düzeyde zeytinyağına geçişini sağlamaktır.
Tattığınız zeytinyağı; tazeliği anımsatmalı ve sizi mutlu hissettirmelidir. Ayrıca bir miktar zeytinyağı ağzınızda iken nefes aldığınızda boğaz ve geniz bölgesinde yakıcılık hissettirmelidir. Alınan bu çimen kokuları, acılık ve yakıcılık; zeytinyağınızın fenolik bileşenlerinden kaynaklanır ve zeytinyağınızın antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu gösterir.
Nova Vera'da üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C - 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.
Nova Vera Organik Zeytinyağı'nın karakteristik özellikleri taze çimen, enginar, domates yaprağı , roka ve yeşil taze otlardır.
Saklama Koşulları
Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz.
Bilyeli Kapak Nasıl Açılır?
Zeytinyağı şişenizin kapağını çevirerek açtıktan sonra, şişeyi başaşağı tutarak birkaç defa sallayın ve ardından dibine elinizle vurun, yağınız rahatlıkla dökülecektir.
VIDEO
ÖDÜLLERİMİZ
EVO IOOC ITALY 2021
ALTIN
EVOOLEUM TOP 100 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
JOOP 2021
SINIFININ EN İYİSİ
ATHENA 2021
ALTIN
ATHENA 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
ANATOLIA IOOC 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
TERRA OLIVO 2021
GRAN ALTIN
NYIOCC 2021
GÜMÜŞ
Amount of Polyphenol
740+
Harvest Time
First Harvest
Pressing Type
Cold Pressed
Packaging Type
Glass Bottle
Production Season
2024-2025