Nova Vera Erken Hasat Memecik, Milas bölgesinin köylerinde yetişen ve zedelenmeden dal sarsıcılar ile hasat edilen Memecik cinsi zeytinlerin soğutuculu kamyonlar ile Ayvalık'a taşınarak BRC ve ISO 22000 belgelerine sahip Nova Vera Ayvalık tesislerinde soğuk sıkım yapılması ile üretilir.
Serbest yağ asitliği değeri ise en çok %0,2'dir.
Zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda 6 noktada ısı ölçümü yapılarak hamurun 22°C'nin altında tutulması sağlanmaktadır. Erken hasat ve soğuk sıkım işleme prensipleri tam anlamı ile uygulanarak zeytinin meyvesinde doğal olarak çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin en üst düzeyde zeytinyağına geçişini sağlamaktır.
Tattığınız zeytinyağı; tazeliği anımsatmalı ve sizi mutlu hissettirmelidir. Ayrıca bir miktar zeytinyağı ağzınızda iken nefes aldığınızda boğaz ve geniz bölgesinde yakıcılık hissettirmelidir. Alınan bu çimen kokuları, acılık ve yakıcılık; zeytinyağınızın fenolik bileşenlerinden kaynaklanır ve zeytinyağınızın antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu gösterir.
Nova Vera'da üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C - 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.
Memecik Erken Hasat Zeytinyağı'nın karakteristik özellikleri çağla badem, roka, tere, ege otlar ve domatestir.
Saklama Koşulları
Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz.
Bilyeli Kapak Nasıl Açılır?
Zeytinyağı şişenizin kapağını çevirerek açtıktan sonra, şişeyi başaşağı tutarak birkaç defa sallayın ve ardından dibine elinizle vurun, yağınız rahatlıkla dökülecektir.
ÖDÜLLERİMİZ
EVO IOOC ITALY 2021
ALTIN
LONDON IOOC 2021
ALTIN
CANADA IOOC 2021
PLATINUM
JOOP 2022 SILVER
OLIVE JAPAN 2022
GÜMÜŞ
LONDON IOOC 2022
GÜMÜŞ