Nova Vera Erken Hasat Ayvalık
Nova Vera Erken Hasat Ayvalık, Ayvalık'ta yetişen, Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden hasat edilen zeytinlerimizin Ayvalık tesislerimizde soğuk sıkım yapılması ile üretilir. Ayvalık Coğrafi işaretine sahiptir.
2024-25 Hasat Ayvalık zeytinyağlarımızın serbest yağ asitliği değeri en çok %0,3'dür. Natürel sızma zeytinyağında asidin düşük olması üretildiği zeytinlerin sağlıklı ve iyi bakılmış olduğunun göstergelerinden biridir.
Novavera’da kullanılan özel makinalar ile zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda 6 noktada ısı ölçümü yapılarak hamurun 22°C'nin altında tutulması sağlanmaktadır. Erken hasat ve soğuk sıkım işleme prensipleri tam anlamı ile uygulandığından zeytin meyvesinde doğal olarak çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin en üst düzeyde zeytinyağına geçişi sağlanır.
Nova Vera'da üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C - 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.
Yağlarımızın kimyasal ve duyusal analizleri uluslararası akredite Gıda Kontrol Laboratuvarlarında yapılır. Analiz detaylarına https://www.novavera.com.tr/belge-ve-sertifikalar bölümünden ulaşabilirsiniz.
Nova Vera tesislerimiz BRC, EU Organik, ISO 22000, ISO 14000 ve ISO 9000 ve Helal sertifikalarına sahiptir.
Ayvalık Zeytinyağı Kullanım Alanları
Ayvalık Erken Hasat Zeytinyağı'nın karakteristik özellikleri domates, domates yaprağı, çimen ve yeşil taze otlardır. Kahvaltıda, salatalarda, soslarda, soğuk ve sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kullanabilirsiniz.
Saklama Koşulları
Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz. Tazeliğini en iyi şekilde koruyabilmesi için tenekeyi delmeyiniz.
İyi bir zeytinyağı nasıl anlaşılır?
Tattığınız doğal Ayvalık zeytinyağı; tazeliği anımsatmalı , rahatsız edici bir kokuya sahip olmamalı, sizi mutlu hissettirmelidir. Hakiki, iyi bir zeytinyağını ağzınızda gezdirdiğinizde boğaz ve geniz bölgesinde acılık ve yakıcılık hissettirmelidir. Bu acılık ve yakıcılık kesinlikle asitlik ile karıştırılmamalıdır. Asitlik, sanılanın aksine tadarak anlaşılmaz, yapılan analizler sonucu belli olur.
Zeytinyağından alınan tazeliği anımsatan kokular, acılık ve yakıcılık; zeytinyağınızın fenolik bileşenlerinden kaynaklanır ve zeytinyağınızın antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu gösterir. Düşük asitli ve yüksek polifenol (bio fenol / fenolik bileşen) değerine sahip zeytinyağları genel olarak daha yüksek kalitelidir.
VIDEO
ÖDÜLLERİMİZ
JOOP 2021
ALTIN
TERRA OLIVO 2021
ALTIN
NYIOCC 2021
GÜMÜŞ
OLIVE JAPAN 2021
GÜMÜŞ
JOOP 2022 GÜMÜŞ
OLIVE JAPAN 2022
GÜMÜŞ
LONDON IOOC 2022
GÜMÜŞ