İlk Hasat Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, 2024-2025 Sezonu
Nova Vera İlk Hasat Organik Zeytinyağı, organik sertifikasına sahip bahçelerimizde yetişen, yere değmeden ve zedelenmeden hasat edilen zeytinlerin bekletilmeden fabrikaya götürülerek soğuk sıkım yapılması ile elde edilir.
Filtre edilmeden tanklarda kısa süre dinlendirilerek en doğal haliyle dolum yapılır. Filtresiz Zeytinyağları posalı, yeşilimsi görüntüye sahiptir ve meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve beklenen bir durumdur. Filtresiz yağların lezzetini koruması için 2-3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.
Erken Hasat ve Soğuk Sıkım
Erken hasat zeytinyağının farkı üretildiği zamandır. Ekim ve Kasım aylarında henüz yeşilden mora dönem üzere iken toplanan zeytinlerden sıkılan, meyvemsi aroması yüksek zeytinyağına erken hasat natürel sızma zeytinyağı denir.
Zeytin çuvallar yerine kasalarda taşınır ve bekletilmeden soğuk sıkım (cold press) yöntemi ile işlenir. Böylece zeytinin kızışmasının ve yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.
Ancak yalnızca erken hasat iyi bir zeytinyağı için sadece zeytinlerin yeşilken toplanması yeterli olmaz. Aynı zamanda zeytinlerin kalitesinin yüksek olması ve toplandıktan kısa bir süre sonra soğuk sıkım yöntemiyle sıkılması gerekir. Çünkü polifenoller, uçucu ve suda çözünür yapıdadır. Sıcak sıkım ile yapılan sıkımlarda polifenoller kolayca yok olur.
Novavera’da zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda 6 noktada ısı ölçümü yapılarak hamurun gerektiğinde soğutulması ve 22°C'nin altında tutulması sağlanır. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenlerin en üst seviyede tutulmasına yardımcı olur.
Nova Vera'da üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C - 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.
Yağlarımızın kimyasal ve duyusal analizleri uluslararası akredite Gıda Kontrol Laboratuvarlarında yapılır. Analiz detaylarına https://www.novavera.com.tr/belge-ve-sertifikalar bölümünden ulaşabilirsiniz.
Nova Vera tesislerimiz BRC, EU Organik, ISO 22000, ISO 14000 ve ISO 9000 ve Helal sertifikalarına sahiptir.
İyi bir zeytinyağı nasıl anlaşılır?
Tattığınız doğal zeytinyağı; tazeliği anımsatmalı , rahatsız edici bir kokuya sahip olmamalı, sizi mutlu hissettirmelidir. Hakiki, iyi bir zeytinyağını ağzınızda gezdirdiğinizde boğaz ve geniz bölgesinde acılık ve yakıcılık hissettirmelidir. Bu acılık ve yakıcılık kesinlikle asitlikten kaynaklanmaz. Asitlik, sanılanın aksine tadarak anlaşılmaz, yapılan analizler sonucu belli olur.
Zeytinyağından alınan tazeliği anımsatan kokular, acılık ve yakıcılık; zeytinyağınızın fenolik bileşenlerinden kaynaklanır ve zeytinyağınızın antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu gösterir.
Düşük asitli ve yüksek polifenol (bio fenol / fenolik bileşen) değerine sahip zeytinyağları genel olarak daha yüksek kalitelidir.
Saklama Koşulları
Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz.
Bilyeli Kapak Nasıl Açılır?
Zeytinyağı şişenizin kapağını çevirerek açtıktan sonra, şişeyi başaşağı tutarak birkaç defa sallayın ve ardından dibine elinizle vurun, yağınız rahatlıkla dökülecektir.
VIDEO
ÖDÜLLERİMİZ
EVO IOOC ITALY 2021
ALTIN
EVOOLEUM TOP 100 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
JOOP 2021
SINIFININ EN İYİSİ
ATHENA 2021
ALTIN
ATHENA 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
ANATOLIA IOOC 2021
ÜLKENİN EN İYİSİ
TERRA OLIVO 2021
GRAN ALTIN
NYIOCC 2021
GÜMÜŞ